Sosyal Medya

Güncel

Rusya: Türkiye Kamışlı’da askeri yığınak yapıyor

Rusya, Türkiye sınırında üs kurduğu iddialarını yalanlayarak, bu yöndeki haberlerin Türkiye’nin bölgedeki askeri yığınağını gizlemeyi hedeflediğini iddia etti.



Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyinde yeni bir askeri üs kullandığı yönünde Batı medyasında yer alan haberleri yalanladı. Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Ä°gor KonaÅŸenkov, “Suriye Arap Cumhuriyeti’nde Rus savaÅŸ uçakları için yeni bir askeri üs ya da ek hava meydanı bulunmamaktadır ve bu yönde bir plan da yoktur” açıklaması yaptı.


KonaÅŸenkov, ‘Kamışlı’daki Rus varlığına yönelik iddiaları sadece moronların ciddice tartışabileceÄŸi’ ifadesini kullanarak, bu tür haberlerin ‘Suriye sınırında büyük bir Türk askeri gücü oluÅŸturulmasını gizleme çabası olduÄŸu’ deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü, Lazkiye’deki Hmeimim hava üssünde konuÅŸlu Rus savaÅŸ uçaklarının yarım saat içinde Suriye’deki her yere eriÅŸebileceÄŸini belirterek, ek üsse ihtiyaçlarının olmadığını vurguladı.


Batı medyasına yansıyan haberlerde hem Rusya hem de ABD’nin Türkiye’nin güney sınırı yakınında gizli askeri üs inÅŸa ettikleri iddia edilmiÅŸti. Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan geçen cuma günü konuyla ilgili gazetecilerin sorduÄŸu soruya, ‘Rusya’nın Kamışlı’da yüz askerinin olduÄŸuna dair bazı ÅŸeyler kulağımıza geliyor” yanıtını vermiÅŸti.


Ä°ngiltere merkezli Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi de Rusya’nın hava meydanının kapasitesinin geniÅŸletilmesi ve pistin güçlendirilmesi için Kamışlı’ya mühendisler gönderdiÄŸini ileri sürmüştü.


Rusya’nın resmi olarak sadece Suriye’deki liman kenti Tartus’ta bir deniz üssü ve Lazkiye’de hava üssü bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.